Orice client, persoana fizica sau juridica, ce achizitioneaza produse prin intermediul site-ului www.SecondHandLaptop.ro, poate emite o solicitare de retur pentru produsul sau produsele comandate, in oricare dintre urmatoarele situatii:

Produsul reeptionat nu indeplineste specificatiile prezentate pe site
In cazul in care produsul pe care l-ati comandat nu este conform specificatiilor din oferta noastra, în decurs de 48 de ore de la receptionare, puteti solicita inlocuirea produsului cu altul conform sau rambursarea integrala a pretului achitat pentru acel produs. Daca optati pentru inlocuire, veti primi o rambursare partiala, pana la valoarea noului produs, daca acesta este mai ieftin decat produsul returnat, sau va trebui sa achitati o diferenta, pana la valoarea noului produs, daca acesta este mai scump decat produsul returnat. SC RAPID TRADING SRL va suporta integral costurile de retur si de transport pentru inlocuirea produsului.

Produsul receptionat nu indeplineste specificatiile din comanda plasata
Daca produsul pe care l-ati primit nu corespunde specificatiilor produsului comandat de dumneavoastra, va rugam sa ne aduceti la cunostinta acest lucru in cel mai scurt timp posibil. În acest caz, SC RAPID TRADING SRL va dispune inlocuirea produsului necorespunzator, acoperind totodata si costurile aferente returului si transportului pentru remedierea problemei.

ATENȚIE! Exceptand produsele trimise in service in timpul perioadei de garantie, in oricare dintre celelalte situatii de retur, produsele returnate vor fi livrate in ambalajul original, impreuna cu toate documentele de livrare, in aceeasi stare in care au fost primite. Returnarea unor produse deteriorate de client sau aduse in stare de nevandabilitate in perioada in care s-au aflat in posesia clientului va determina in mod implicit refuzarea returului.

Dreptul de a renunta la achizitia unui produs
Orice achizitie de produse prin intermediul site-ului www.SecondHandLaptop.ro implica un contract incheiat la distanta intre SC RAPID TRADING SRL si client. Potrivit Ordonantei de Urgenta Nr. 34/2014 privind drepturile consumatorilor in cadrul contractelor incheiate la distanta: 

Consumatorul are dreptul de a se retrage din prezentul contract, fara a fi nevoit sa justifice decizia de retragere si fara a suporta alte costuri decat cele prevazute la art.13 alin.(3) si art.14 din O.U.G Nr.34/2014, in termen de 14 zile incepand de la ziua in care intra in posesia fizica a produsului. In acest caz consumatorul suporta toate celtuielile legate de transportul produselor.

Produsul returnat trebuie sa fie in aceeasi stare in care a fost livrat (in ambalajul original cu toate accesoriile, cu etichetele intacte si documentele care l-au insotit). Nu se accepta pentru returnare produsele care prezinta modificari fizice, lovituri, ciobiri, zgarieturi, socuri, urme de folosire excesiva si/sau interventii neautorizate etc.

Cheltuielile de returnare sunt suportate de consumator, iar rambursarea contravalorii produsului se va face in cel mult 30 de zile de la retur.

Pentru a-si exercita dreptul de retragere consumatorul trebuie sa informeze SC RAPID TRADING SRL cu privire la decizia de retragere din contract prin completarea formularului de returnare produs si transmiterea lui prin email la adresa retur@SecondHandLaptop.ro.

Pentru a finaliza returul in cele mai bune conditii, clientul are obligatia sa trimita produsul exact in aceeasi stare in care l-a primit: in ambalajul original, impreuna cu toate accesoriile aferente si documentele insotitoare respectiv cu etichetele intacte.

In cazul in care produsul nu este returnat conform cerintelor de mai sus, prezentand orice forma de modificare fizica prin lovire, zgariere, ciobire, socuri, urme de interventii neautorizate sau excesive, returnarea acestuia va fi respinsa.


De reținut:
• SC RAPID TRADING SRL accepta retururi atat de la persoane fizice, cat si de la persoane juridice, respectand termenul calendaristic indicat mai sus.
• Ne rezervam dreptul de a refuza acceptarea anumitor retururi, in special in situatia unor abuzuri (returnari repetate).
• Coletele trimise fara notificare prealabila sau fara elementele necesare identificarii returului inscriptionate pe ambalaj NU vor fi acceptate.
• Coletele deteriorate ca urmare a ambalarii necorespunzatoare NU vor fi acceptate.
• Coletele care sunt expediate catre noi cu ramburs NU vor fi acceptate.
• Pentru alte detalii privind returul produselor va rugam sa ne contactati folosind formularul de contact pe care il gasiti AICI. Pentru orice detalii referitoare la statutul dumneavoastra de consumator si protectia de care beneficiati, va recomandam sa consultati site-ul ANPC (Autoritatea Nationala a Protectiei Consumatorului), pe care il puteti accesa la adresa de internet http://www.anpc.gov.ro/.